Free Hit Counter Hrvatska – zemlja za (samo)ubilački turizam - Autentična gđica Pica Zlica - Blog.hr

ponedjeljak, 31.08.2009.

Hrvatska – zemlja za (samo)ubilački turizam

Ponekad je važnije biti inovativan u gluposti nego prosječan u pameti. Znaju to naši političari, pa me iskreno čudi kako se već nisu dosjetili nečeg glupog i šokatnog u njihovom već predvidljivom stilu u namjeri da unaprijede imidž nekoć poznate kao turističke zemlje Hrvatske. Kao turistička zemlja koja cijele godine živi od posuđenog novca (čitaj: na dug) ili od onog koje uspijemo izbiti iz džepa hrabrih i/ili glupih turista koji plaćaju naše dosadne turističke proizvode i usluge i kupuju, sve samo ne naše astronomski preskupo voće na tržnicama i ostale, sve samo ne naše proizvode po sve, samo ne našim trgovačkim centrima, pitanje je vremena do kada će nam prolaziti ovo švercanje na stari imidž turističke zemlje skrojen još za vrijeme Juge. Kad vidim pedalinu koja tužno cvili nasukana na staru plažu s novim slojem ovosezonskog betona svojim hrđavim i mahovinom nagriženim dnom, srce mi se zgužva jer me podsjeti na dane sretnog djetinjstva kada sam ju prvi put ugledala na našoj plaži i istom tom pedalinom po prvi put svečano otplovila u avanturu u društvu oca i starijeg brata. Danas, tu istu pedalinu gaze i siluju bijelo-rozi česi i slovaci svojim šarenim gumenim papučama za plivanje(!?) kupljenim na štandu za 20 kuna.
Čitamo i gledamo o sve češćim prometnim nesrećama. Avioni se ruše, vlakovi ispadaju iz tračnica, ceste već standardno kose živote na svakodnevnoj bazi. Onaj tko ima želju i potrebu za putovanjem ili ljetovanjem, kao da ima i želju i potrebu za samoubojstvom. Zato je za nas, siromahe koji to jesmo i u teoriji i u praksi, najbolje da nikuda ni ne idemo. Već da smišljamo, kad već nisu oni đabalebaroši u Ministarstvu turizma, kako osmisliti i prodati novi oblik ili vrstu turizma, onaj avanturistički, adrenalinski na koji, kada odete postoji mogućnost da se sa njega nikada više i ne vratite. Pravi, Hrvatski turizam.
Kad srce kaže odmor na kojem je moguće da umrete ili ozbiljnije stradate, kaže Hrvatska!
E pa zašto ne? Prednosti su velike. Ako poginete na domaćoj cesti ili prugi na putu ka turističkom odredištu, moguće su manje gužve na plažama za potrebe domaćeg stanovništva. Hotelijeri i iznajmljivači apartmana i soba (bar oni pošteni) su oslobođeni plaćanja boravišnih pristojbi, a kasa se puni i zdravstvenim ustanovama, domaćim autoprijevoznicima te pogrebnim poduzećima.
Tu je zatim mogućnost da Vas u noćnom klubu dok zaneseno plešete uz stare ljetne hitove upuca autohtoni balkanski mafijaš/sitni kriminalac (koji voli vjerovati da je velik) isprovociran debljim zlatnim lancem koji krasi vrat turista, od onog koji izaziva ženske poglede i leluja se oko njegovog znojnog vrata i petlja svojim kraljevskim vezom po njegovim dlakavim prsima. Ukoliko ste žena, osim pucanja u Vas, postoji i mogućnost silovanja uz manju nadoplatu.
Ako ste više mirniji tip koji uživa u prirodnim ljepotama mora, ne brinite! I za Vas imamo posebnu ponudu! Dok uživate plivajući u čistom i bistrom Jadranskom moru, postoji mogućnost da Vas pokupi i usmrti jedan od nemarnih vozača brojnih glisera i jahti raznih dimenzija koji nestaju sa mjesta nesreće istom ili čak većom brzinom kojom su do njega i došli. Ukoliko ste više sportski tip koji voli pješačiti prekrasnih šumama, ili planinariti po divnim, nadaleko poznatim krškim planinama, i za Vas je Hrvatska omiljeno turističko odredište u kojem ćete pronaći impozantne, namjerno podmetnute požare u kojima slobodno smijete izgoriti zajedno sa nekoliko stotina endemskih biljnih, životinjskih i ljudskih vrsta, ili izgubiti se po golim hrvatskim stijenama i planinama na kojima vas nikada neće pronaći služba spašavanja tako da možete uživati umirući u jedinstvenom, mediteranskom, a opet asketskom ugođaju.
U slučaju da niti jedan od navedenih ekskluzivnih ponuda, turističkih proizvoda i usluga koje nudimo cijenjenim posjetiteljima nije pogodio Vaš osobni stil i ukus u umiranju, preporučamo Vam da se doselite u Hrvatsku, postanete hrvatski građanin i umirete kao prosječan stanovnik zemlje, sporom smrću u agoniji– jadnim životom Hrvata domesticus vulgaris. To je svakako jedinstven način vrijedan umiranja, potpuno lišen svih ljudskih i građanskih prava, a naročito dostojanstva.

* Za potrebe pisanja ovog teksta nije ozljeđeno niti jedno živo biće, a svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima je slučajna i potpuno nenamjerna!

- 13:19 -

Diridiridi, didiridiri donda, ukrast' ću te ja moja mala bjonda (13) - Can' touch this! - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

< kolovoz, 2009 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Povijest bolesti:

Disciplina kičme
Nije James već je Clint
Cenzuritis (poezija)
Pucaj, ne bojim se (poezija)
Djevojka iz oglasa (poezija)
Naslovna (poezija)
U ime oca, sina i svih nas luđaka (poezija)
Tuga ogranskog porijekla (poezija)
Otporna na euforiju (poezija)
Tko se boji ljubavi još?
Ručna vs. tepih
Status naš svagdašnji
Tko tu kome i za koga?
Asketska nevjesta
Dođi u moj vrt na čaj da vidiš stari turski običaj!
Pica Zlica Mrzilica
Šupljoglave (Croatia's finest)
Doktor Koliba
Nepotizam i nebiseštelzameritizam
Što je zajedničko Titu i Jadranki Kosor?
Poljubi me ravno u dupe
5 razloga zašto mrzim Cinestar
Kad žena osjeti zov šparhet, padele i kuhače
Jutarnja pornografija
Tko me, dovraga, inhibir'o?
Sanaderu nema tko da piše
Forma bez sadržaja (Novogodišnja)
Izbor za Ljigu Ljigića, pardon, predsjednika države
Maži, maži, maži me, ti me mažeš najbolje
Ljubav po defaultu
Privatna prčija
Ženske guzice lete u ropotarnicu povijesti
Hoće da me boli kod čika zube?
Kako izvaditi glavu iz guzice? (Prilozi metodi indukcije)
Zašto je kurikul izgubio um?
Svadba. Čak i zvuči dosadno.
Vozač autobusa koji me silovao
Orgazam na katu (poezija)
Svi predsjednički psi za utrku
Hrvatska - zemlja za (samo)ubilački turizam
Reklame, pederluk i sredstva za čišćenje
Sveto trojstvo: U ime Armade, Torcide i Bad Blue Boysa
Handyman iliti vješt s rukama
Ljubomora i ostale spolno prenosive bolesti
Luzeri ili louneri
Biti(,) mirna, tiha i sretna
Dr. Evil
Ekološka
"Na okolo salata..."
Zasro' i pobjego' a da ni dupe nije obrisao
Zlatna muda
44 kg horora, pardon Thrillera!
Dekadencija društva i države (vol.2)
Strah i prezir u hrvatskom školstvu (vol.1.)
I ti možeš postati blistava zvijezda na našem estradnom nebu
Hepines vs. herpes
Emancipacija (muškarci kolutaju očima, žene se nakostriješe)
Otkriće za mladiće (proza)
Gradonačelnikova kći (poezija)
Misija zvana "Biti ženom"
Recesija vulgaris
Dekadencija društva i države

Pronađi me u predgrađu

Loading

Poštanski sandučić Pice Zlice

gdjicapicazlica@gmail.com